Adblue uitschakelen

Adblue uitschakelen

Gespecialiseerde chiptuning op locatie. Heeft u last van een AdBlue storing? Geen probleem.  Neem vrijblijvend contact op. 

Adblue uitschakelen

Wat is Adblue?

Adblue wordt gebruikt in dieselmotoren om de uitstoot van stikstofoxiden te verminderen. De Adblue vloeistof wordt ingespoten in het uitlaattraject en reageert vervolgens met de uitlaatgassen. De schadelijke stikstofoxiden worden vervolgens omgezet in water en andere minder schadelijke stoffen. 

Urea/SCR/ Adblue storing

Een storing in het adblue systeem komt helaas steeds vaker voor. Meestal gaat het voertuig dan in het noodloopprogramma of het voertuig geeft aan in het dashboard dat er nog maar een beperkte afstand kan worden gereden. Meestal kan het voertuig na 1000KM niet meer starten. Dat kan komen door een kapotte adblue tank, NOX sensor of een kapotte adblue pomp. Soms kan de foutcode na het uitlezen gereset worden. Helaas komt de storing binnen korte tijd terug.

Voordelen van adblue uitschakelen

Kosten besparing

De Adblue vloeistof dient regelmatig te worden bijgevuld. Het uitschakelen van Adblue kan dan ook zorgen voor een flinke besparing in de kosten. Dit kan met name voordelig zijn voor de zakelijke bestuurders, eigenaren van meerdere bedrijfsvoertuigen en anderen die veel kilometers maken met dieselmotoren. Verder kunnen de reparatie kosten van een defect Adblue systeem erg hoog oplopen. Vaak is het na het vervangen van een NOX sensor of een inspuitpomp nog niet gezegd dat andere problemen uitblijven. Ook gaat vaak na het ene onderdeel het andere onderdeel kapot. De kosten zullen dan wel kunnen oplopen tot 2000 euro. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in het adblue systeem en bieden wij een permanente oplossing.

Adblue is eenvoudig uit te schakelen

Voordelig en permanent verlost van een adblue storing? Niro Tuning heeft de oplossing! Het adblue systeem worden aangestuurd door de ECU/Motormanagement computer. Hierdoor zullen ook de bijbehorende foutcodes opgeroepen worden indien ergens een onderbreking of defect plaats vind. Als tuning specialist kunnen wij het motormanagement uitlezen en aanpassen. Wij lezen de ECU uit om vervolgens de aansturing van de adblue pomp en de NOX sensoren uit te schakelen. Ook programmeren wij de bijbehorende foutcodes permanent uit. De auto zal vanaf dan geen adblue meer gebruiken. U hoeft u dan geen zorgen meer te maken dat de auto niet meer wil starten of in het noodloop programma gaat. De Adblue storing, urea storing of SCR storing is dan verleden tijd! Doordat wij enkel een softwarematige ingreep hoeven te doen kunt u hier veel kosten mee besparen!

Minder storingen

Het Adblue systeem is een ingewikkeld systeem met meerdere sensoren, pompen en deelsystemen. Hierdoor kan het Adblue systeem op verschillende manieren storingen veroorzaken. Door het systeem compleet uit te schakelen zullen ook de individuele onderdelen van Adblue geen storingen meer veroorzaken.

Duizenden euro's besparen?

Wij schakelen graag het AdBlue systeem voor u uit. Neem vrijblijvend contact op, dan helpen we u verder. 

Nadelen van adblue uitschakelen

Het Adblue systeem uitschakelen heeft enkele gevolgen. Allereerst is het goed om te weten dat jouw dieselauto er minder milieuvriendelijk van zal worden. Door het uitschakelen van het Adblue systeem zal de uitstoot van stikstofoxiden toenemen. Ten tweede is het uitschakelen van Adblue niet legaal in landen binnen de EU. Het uitschakelen van Adblue is alleen toegestaan bij voertuigen die off-road worden gebruikt. Echter, komt de auto nog wel gewoon door de APK met het door ons uitgeschakeld Adblue systeem. 

Veelgestelde vragen

Ondanks dat het uitschakelen van het Adblue systeem officieel niet mag in Nederland, kom je er wel mee door de APK. Wij kunnen het Adblue systeem zo uitschrijven dat dit geen problemen veroorzaakt bij de APK. 

Ja, in Nederland is Adblue verplicht voor de auto’s die vanaf de fabriek zijn uitgerust met het Adblue systeem. 

Ja, dit is mogelijk wanneer het Adblue systeem uitgeschakeld is. Wanneer het Adblue systeem ingeschakeld is, kan de auto beperkt doorrijden na de storingsmelding op het dashboard. Waneer de Adblue tank echter helemaal leeg is zal de auto vaak niet meer starten. Zonder Adblue rijden is dan ook alleen mogelijk wanneer het Adblue systeem uitgeschakeld is. 

Ja, wij kunnen het gehele Adblue systeem, inclusief pompen, sensoren en deelsystemen compleet uitschrijven uit de motorcomputer. Hierdoor zullen de storingen verdwijnen en zal de motor weer optimaal presteren. 

Waneer de storing op het dashboard te zien is kan je vaak nog een aantal kilometers doorrijden. Wanneer de Adblue tank helemaal leeg is zal de dieselmotor vaak niet meer starten. 

Additief storing

De voorganger van het adblue systeem is het additief. De prijzige additief zakjes raken leeg of de pomp gaat defect. In beide gevallen kan het uitschakelen van het additief de oplossing zijn. De auto zal blijven functioneren zoals u gewend bent zonder storingen. Wij zijn gespecialiseerd in chiptuning op locatie en hebben voor ieder merk een oplossing. Vaak komt adblue storing veel voor bij bepaalde auto’s, Denk hier bij aan:

–        Audi adblue storing

–        BMW adblue storing

–        Peugeot adblue storing

–        Citroen adblue storing

–        Volkwagen adblue storing

–        Mercedes benz adblue storing

–        Seat adblue storing

–        Opel adblue storing

–        Skoda adblue storing


Heeft u ook een adblue storing of bent u benieuwd wat wij voor uw auto kunnen betekenen?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord en helpen u met het vinden van de juiste oplossing! Wij werken op locatie van uit onze vestiging in Emmen en Zwolle. Ook kunt u bij ons terecht voor andere dingen rond om chiptuning:

–        Stage 1 tuning

–        Stage 2 tuning

–        EGR uitschakelen

–        Roetfilter uitschakelen

–        V-max (begrenzer

–        Pops and Bangs/ Burble tuning

–        NOX sensor uitschakelen

–        Lambda uitschakelen

–        Decat

Algemene voorwaarden

Bekijk onze algemene voorwaarden die gelden voor elk type tuning. 

Chat openen
1
Hey! Heb je vragen of twijfels?
Scan de code
Denkt u erover AdBlue te laten uitschakelen? Wij helpen u graag verder.